Len z prvotriedneho materiálu môže vzniknúť prvotriedny výrobok.

                                                                                                             

„Koniec dobrý, všetko dobré,“ hovorí jedno porekadlo. Používame ho v rôznych životných situáciách, aj keď občas hraje rolu náhoda alebo šťastie. Sú však procesy, v ktorých by koniec nikdy nenastal bez dobrého začiatku. Na sto percent to platí pri výrobe  koženého tovaru. Výrobky špičkovej kvality preto vždy začínajú svoj príbeh výberom a majstrovským spracovaním kože.                                                               

V našom  prípade sa tak deje v továrňach a dielňach vo Florencii a Neapoli- takže v miestach, ktoré sú vo svojom obore celosvetovo vyhlásené. Ale musíme povedať, že právom- pretože korene koželužského umenia tu siahajú až do stredoveku a metódy opaľovania používané pri spracovaní kože boli rodinným tajomstvom, rovnako ako aj dobré rady a potrebná zručnosť. Predkovia dobre vedeli, ako využiť extrakty z rastlín namiesto dnešných chemických látok a ako spracovať kožu, aby bola čo najjemnejšia. Na ich zručnosti stavajú i súčasní talianskí výrobcovia, ktorí sa hrdo hlásia k tejto tradícii. Ich spoločným poznávacím znamením je úcta k remeslu. Majú ju v krvi a zrejme i DNA.                                                       

Iba tradícia však k úspechu nestačí . Prvotriedny výrobok musí zaujať súčasnú generáciu, ktorá je náročná a všíma si ako kvalitu a spôsob spracovania  usne, tak veľa drobných detailov v šití, používaní dizajnových prvkov a jednotlivých doplnkov. Preto tvorcovia značky JADISE starostlivo vyberajú napríklad kožušiny alebo pracujú s ozdobnými časťami  z galvanického niklu, či galvanického zlata, ktoré dávajú kabelkám originálny vzhľad  a sú zárukou ich dlhšjej životnosti. Dobre vedia, že luxusná kabelka je pre ženy to samé, čo  pre mužov luxusné hodinky- správná investícia spojená s vyjadrením vlastnej  osobnosti.

kožená_výroba_Taliansko

Späť do obchodu