Blog, Strana 4

Kto chce byť trendy, ide do Milána!

A presne tam sme zamierili v nedeľu 10. februára, podobne ako 10 000 odborných  návštevníkov z celého sveta. Trojdňový veľtrh MIPEL, na ktorom prezentujú svoje novinky tvorcovia viac než 300 TOP módnych značiek z dvadsiatich  zemí, je totiž rajom pre všetkých milovníkov kabeliek, batohov, klobúkov, rukavíc, dáždnikov a ďalších módnych doplnkov. My sme sa samozrejme zamerali hlavne na dámske kabelky a vyberali z novej kolekcie značky JADISE zaujímavé modely, ktoré v Čechách predstavíme na jeseň 2019.                                          

                A že bolo z čoho vyberať! Nová kolekcia JADISE je krásna, farebná a zahŕňa veľké dámske elegantné tašky, ako aj  napríklad orginálne kúsky s ručne maľovaným triskelionem- symbolom Sicílie, či sicílskou bižutériou Majoli, funkčné crossbody kabelky či ľadvinky, všetko v prvotriednej kvalite. Na výrobu bola použitá hovädzia koža z Talianska, Brazílie a Indonézie  alebo hadia koža z Ázie, predovšetkým  z Číny.                                                                              

                Kabelky v Miláne predstavoval priamo sicílsky dizajnér Massimiliano D´Angelo spolu s podnikateľom Emiliom Lombardinim, ktorý sú pyšní na to, že ich kabelky sa nevyrábajú na uskladnenie, ale vždy priamo na zakázku. Jeseň nám ukáže, či sme pre vás vybrali správne.   Jedno je  však isté- každá žena bude s kabelkami JADISE vyzerať ako z milánskeho žurnálu.

Milano_Jadise                  

Neviete si rady s výberom kabelky?

 Návod, ako si vybrať tú správnu kabelku, nájdete vo svete  internetu celý rad. Rôzne elektronické verzie ženských časopisov začínajú:  kvalita, design, farba, sezona, príležitosť, kedy a kam chceme kabelku nosiť a čo v nej chceme mať. Začínajúc rúžom, mobilom, diárom a končiac počítačom, svetrom, šatkou či pascou na činčilu. Tiež pomáhajú s rozhodovaním, či si kúpiť kabelku veľkú alebo malú. A to je podľa štylistov a módnych poradcov totiž veda.

Všeobecne sa tvrdí, že veľké kabelky (na rozdiel od mikrokabeliek) pristanú štíhlym dámam. Širšie tašky pomáhajú vytvárať dojem širších bokov, zadku a brucha. Menšie a korpulentnejšie ženy by sa mali vyhnúť veľkým kabelkám, ale tiež taškám s extra dlhými popruhmi, ktoré opticky skracujú nohy. Mali by sme sa držať rady, že kabelka by nemala byť širšia ako šírka tela. Tvar kabelky by mal ísť proti tvaru tela, malé ženy si majú vybrať podlhovasté kabelky, štíhle a vysoké ženy môžu siahnuť po kruhovej kabelke XXL.

Ďakujem za všetky doporučenia, sú užitočné a je dobré ich mať na pamäti. Keď sa budete pri kupovaní rozhodovať, nezabudnite pri tom na jednu dôležitú vec. S kabelkou je to ako s láskou na prvý pohľad. Vidíte ju a viete, že je to ona, vaša vyvolená! Keď vás tento pohľad neopustí ani pri pohľade do zrkadla, neváhajte ani sekundu. So správnymi kabelkami je to rovnaké ako v pesničke Pavla Dobeša. Niečo o láske. A v nej sa spieva, že láska aj keď je prevít, nemôže sa nikomu dvakrát zjaviť. A tak sa rozhodnite ako vo finále tejto piesne: „Pretože, keď by ste mali na ňu myslieť, radšej vstaňte a choďte za ňou hneď, bežte, než vám zmizne navždy.“

_TS_1511

Len z prvotriedneho materiálu môže vzniknúť prvotriedny výrobok.

                                                                                                             

„Koniec dobrý, všetko dobré,“ hovorí jedno porekadlo. Používame ho v rôznych životných situáciách, aj keď občas hraje rolu náhoda alebo šťastie. Sú však procesy, v ktorých by koniec nikdy nenastal bez dobrého začiatku. Na sto percent to platí pri výrobe  koženého tovaru. Výrobky špičkovej kvality preto vždy začínajú svoj príbeh výberom a majstrovským spracovaním kože.                                                               

V našom  prípade sa tak deje v továrňach a dielňach vo Florencii a Neapoli- takže v miestach, ktoré sú vo svojom obore celosvetovo vyhlásené. Ale musíme povedať, že právom- pretože korene koželužského umenia tu siahajú až do stredoveku a metódy opaľovania používané pri spracovaní kože boli rodinným tajomstvom, rovnako ako aj dobré rady a potrebná zručnosť. Predkovia dobre vedeli, ako využiť extrakty z rastlín namiesto dnešných chemických látok a ako spracovať kožu, aby bola čo najjemnejšia. Na ich zručnosti stavajú i súčasní talianskí výrobcovia, ktorí sa hrdo hlásia k tejto tradícii. Ich spoločným poznávacím znamením je úcta k remeslu. Majú ju v krvi a zrejme i DNA.                                                       

Iba tradícia však k úspechu nestačí . Prvotriedny výrobok musí zaujať súčasnú generáciu, ktorá je náročná a všíma si ako kvalitu a spôsob spracovania  usne, tak veľa drobných detailov v šití, používaní dizajnových prvkov a jednotlivých doplnkov. Preto tvorcovia značky JADISE starostlivo vyberajú napríklad kožušiny alebo pracujú s ozdobnými časťami  z galvanického niklu, či galvanického zlata, ktoré dávajú kabelkám originálny vzhľad  a sú zárukou ich dlhšjej životnosti. Dobre vedia, že luxusná kabelka je pre ženy to samé, čo  pre mužov luxusné hodinky- správná investícia spojená s vyjadrením vlastnej  osobnosti.

kožená_výroba_Taliansko

Hore
12 položiek celkom
Späť do obchodu